Selamat Datang Kepada Budak-budak IT™

Selamat Datang Kepada Budak-budak IT™

Forum INFORMATION TECHNOLOGY™
 
HomeHome  PortalPortal  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 server project and web developing projects

Go down 
AuthorMessage
fadhal
Cracker™
avatar

Posts : 76
Join date : 2009-08-23
Age : 37
Location : unlocated

PostSubject: server project and web developing projects   Thu Sep 03, 2009 7:54 am

salam, hi mates

buat project server..

ftp
http
sql
etc .. bla bla bla..

for starting

get software : wamp or xampp for windows
for linux user install apache or xampp untuk package server http, sql, ftp ngan php
.

other stuff regarding server just dump everything here !!!!
Back to top Go down
View user profile http://mufaizal.blogspot.com
dinzjokerz
Admin
avatar

Posts : 123
Join date : 2009-08-13
Age : 29
Location : Bintulu [New World Suite]

PostSubject: Re: server project and web developing projects   Thu Sep 03, 2009 11:03 pm

web pa mok di plah tokx kah?
idea plz?

_________________
Back to top Go down
View user profile http://itforum.4rumer.com
fadhal
Cracker™
avatar

Posts : 76
Join date : 2009-08-23
Age : 37
Location : unlocated

PostSubject: Re: server project and web developing projects   Sat Sep 05, 2009 2:37 am

ideas???

aku sik tauk apa ideas ya.. sebab tajuk ya dah menceritakan pasal apa actually kita mok chit chat or informative..

jadi aku cuba fast forward information tok supaya you got the big picture what is it all about..
I think you guys leh check out dari google and carik define setiap apa keyword "server" "project" "web developing"

secara general, kita bincang tools, script, security, creativity, technical, guides, tips, updates whatsoever mok boleh dibuat leeee..

agap jak situasi bermula seperti mok molah portal, community portal, bussiness portal or websites for web developing..

learning vbscript, javascript, php, asp, jsp, apa2 lah web development.

terus dari source code kepada template seperti joomla, phpnuke, wordpress, dan lain2 agik...

maintenance http server, ftp server dan lain2

tweaking server dan patching server dan apa2 mok setimpal le.....

and maybe sesiapa ada php opensource updates and solutions seperti cOntent management System or Network Management System , just dump everything here le....

widgets ka.......

scripting kaa......

mmm.. aku dah ngantok le
Back to top Go down
View user profile http://mufaizal.blogspot.com
dinzjokerz
Admin
avatar

Posts : 123
Join date : 2009-08-13
Age : 29
Location : Bintulu [New World Suite]

PostSubject: Re: server project and web developing projects   Sat Sep 05, 2009 9:05 am

woo..panjang lebar o..cerita...wait n see la.~

_________________
Back to top Go down
View user profile http://itforum.4rumer.com
RuinzZ X
Cracker™
avatar

Posts : 90
Join date : 2009-08-24
Age : 28
Location : Sibu

PostSubject: Re: server project and web developing projects   Thu Sep 17, 2009 9:14 am

project server?
buat cyber??
Back to top Go down
View user profile http://profiles.friendster.com/exspartan
fadhal
Cracker™
avatar

Posts : 76
Join date : 2009-08-23
Age : 37
Location : unlocated

PostSubject: Re: server project and web developing projects   Thu Sep 17, 2009 12:58 pm

server apa2 jaklah...

for example http services serving ...

Mun cakap pasal php - apache mysql ngan php and CMS belambak lak.. if ada new info, dump sitok le...

tapi mun cakap asp - IIS MsSQL asp and CMS boleh juak , sebab banyak customer dah tukar kepada asp or windows, kononnya banyak server nix atau apache kenak h4x, tapi sama jak apabila dah banyak guna asp kelak kan? it's matter of time ajak.

maybe lain2 product or brand of server ?




server pakei phyton ??? anyone ??

server pakei perl ??? got one???

ataupun bincang server p2p or torrent nok bypass streamyx slow down downloading....

vpn ??
bnc ??
bouncer ??
tunneling ??
proxy ???


for your excitemnet, leh start server http ngan sql downloading
http://www.wampserver.com/en/download.php
http://www.apachefriends.org/en/xampp.html

dan CMS "content management system " nya kat
http://php.opensourcecms.com/ - untuk php
http://aspx.opensourcecms.com/ - untuk asp

contoh outpun atau result hasil daripada apa yang kita bincangkan kat sitok , seperti
- portal i L p /\/\1r1 kedirik nok pakei cms j00mla - kebanyakan situs g0v./\/\y pakei cms tok
- community portal sepert www.miaksarawak.org, rumahpanjai.com dan lain - lain cms dipakei seperti http://phpfox.com

daripada server http services tok boleh lah explorer lagik apa server selain daripada service http tok, contohnya nak buat wap, torrenting, streaming, ftp, dan seangkatannyalah...

cybercafe - wow... you thinking of intranet or remote administring?
maybe intranet, vpn, apa-apa remote client administration software, will do. janji practical simple and uptodate. mun cakap nok kat library kita ya, :-) aheemm ahem... still weak le..... nok weakest sekalik telalu lambat leeee.. nok beyon weak ialah kill -9 pid. Now admin you talking to people are telling you a good new aren't they ?? XD .... the no good news is, another pain in the a55 upgrading, reinstalling, repatching, replacing product .. yeah it su5 right....


anyway , makluk tiada kuasa, Allah maha kuasa...
Back to top Go down
View user profile http://mufaizal.blogspot.com
Sponsored content




PostSubject: Re: server project and web developing projects   

Back to top Go down
 
server project and web developing projects
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Selamat Datang Kepada Budak-budak IT™ :: Technical Information :: Chat In Here-
Jump to: